Startpagina > Een franchise kiezen > Restaurant Franchise

vind de franchise die bij je past!

Jouw restaurant franchise

Als je van service en catering houdt en altijd al toegewijd bent geweest aan je werk in bars, restaurants en cafés, dan heb je besloten om de sprong te wagen en je eigen restaurant te openen!

Door te investeren in een dynamische en winstgevende sector biedt een restaurantfranchise je ongeëvenaarde zekerheid.

Een franchise openen
in de restaurantsector

Frankrijk is niet alleen een mekka voor gastronomie, het is ook een land waar de restaurantindustrie voortdurend in de lift zit. Het is een snelgroeiende sector met een grote verscheidenheid aan merken, van fastfood tot bistronomie! In de restaurantfranchisesector komen regelmatig nieuwe concepten op, met name op het gebied van fastfood, mobiele catering en themarestaurants.

Of je nu houdt van de wereld van pizzeria’s, een zoetekauw bent en je laat verleiden door een crêperie of meer houdt van exotische smaken, er is een ruime keuze aan etablissementen om uit te kiezen! Als je franchisenemer van een restaurant wordt, sluit je je aan bij een geruststellende en groeiende sector.

Met Welcome Franchise kun je in contact komen met restaurantprofessionals via onze virtuele tentoonstelling, toegankelijk waar je ook bent!

Exotische smaken

Pizzeria

Crêperie

Een bar- en brasserie-franchise openen

Onder de meest succesvolle en winstgevende restaurantfranchises
zijn de meest winstgevende
De bar en brasserie is een succesvol bedrijf. De formule van de brasserie, een kruising tussen een bar, een plaatselijke bistro en een traditioneel restaurant, spreekt klanten aan. Ze kunnen snel eten en drinken. Het is een vriendelijke plek met een geweldige mix van profielen die elkaar graag ontmoeten bij een kopje koffie.

Bars en brasseries, verankerd in de Franse traditie, zijn altijd gezien als plaatsen waar mensen samenkomen en sociale banden smeden. Terwijl sommigen het moeilijk hebben gevonden om de gezondheidscrisis te boven te komen, gaat het anderen juist voor de wind. Mensen gaan graag uit zonder veel uit te geven. Ze zijn niet per se op zoek naar een gastronomisch restaurant, maar eerder naar een plek waar ze traditionele gerechten met vlees en dagschotels kunnen eten.

De eerste brasseries verschenen in de Elzas, maar nu verovert dit type franchiserestaurant grote steden als Parijs. Ze hebben geleerd hun menu te diversifiëren en bieden nu croque-monsieur, steak frites en zelfgemaakte hamburgers. Wat het verschil maakt met een traditionele restaurantfranchise is het brede scala aan openingstijden. Dit betekent dat klanten op elk moment kunnen genieten van gerechten op zichzelf, een glas wijn kunnen drinken of gewoon binnen kunnen komen voor een biertje. De bar-brasserie franchise is een populair concept, omdat je er net zo snel kunt eten als in een Amerikaans fastfoodrestaurant.

Welke bar- en brasserie-franchises werken?

Ben je op zoek naar een traditionele restaurantfranchise om je bedrijf te starten en aan de slag te gaan? Je kunt je aansluiten bij een aantal franchisenetwerken van restaurants: Au Bureau, Les 3 Brasseurs, Buffalo Grill, Le Boeuf sur le Toit, Hippopotamus, enz. De brasseriesector is in beweging en explodeert op de markt voor restaurantfranchises. Er zijn veel merken om uit te kiezen, zoals je kunt zien door de virtuele franchisebeurs.

Het is moeilijk te zeggen welke restaurantfranchises werken. Als je echter een franchiserestaurant wilt openen, kies dan voor een traditionele restaurantfranchise met een kort menu of zelfs één enkel product. Dit zal het veel gemakkelijker maken om je bedrijf van de grond te krijgen, aangezien dit type netwerk zeer winstgevend is. Het openen van een bar- en brasserie franchise brengt gematigde risico’s met zich mee en je zult gegarandeerd kwaliteitsproducten verkopen.

Een franchise van een themarestaurant openen

Amerikaanse eetgelegenheden zoals Memphis Coffee, gebaseerd op het concept uit de jaren 1950, Pitaya, dat gezond eten promoot, en sushifranchises – themarestaurants zijn helemaal in. Vaak gelegen aan de rand van de stad en niet ver van bioscopen, trekken franchises van themarestaurants of Italiaanse restaurants jongeren aan. De sector van themarestaurants biedt een breed scala aan concepten en is zo succesvol dat veel merken op zoek zijn naar franchisenemers. Crêperie (pannenkoekendeeg), taco-restaurants, saladebars, en niet te vergeten de pizza’s of Italiaanse restaurantfranchises, is een themafranchiserestaurant een goede manier om te beginnen in de zakenwereld.

Wat zijn de voordelen van het openen van een franchise in een themarestaurant?

Meer dan traditionele restaurants zijn themarestaurantfranchises nog populairder. Klanten zijn trouw aan het concept en zijn vaak op zoek naar een speciale aanbieding om langs te komen. Deelnemen aan een franchise van een themarestaurant betekent profiteren van alle hulpmiddelen en communicatiemiddelen die je nodig hebt om je klanten te bereiken: sociale netwerken, klantenkaarten, kortingen. Bovendien zorgen de grote ketens ervoor dat de kwaliteit van de producten en de voedselhygiëne gewaarborgd zijn.

Dus in een markt die zeer concurrerend blijft, betekent het openen van een franchise van een themarestaurant dat je differentiatie speelt in een bloeiende markt.

Een café of koffieshop franchise openen

Het koffieconcept wordt steeds populairder tegenover traditionele restaurantfranchises, waarbij klanten op zoek gaan naar aangename eetgelegenheden. Koffie- en theeproducten, smoothies van topkwaliteit en een moderne sfeer – coffeeshops zijn helemaal in. Klanten komen hier om kwaliteitsproducten te vinden en om een uniek moment door te brengen wanneer ze het kantoor verlaten of tijdens hun lunchpauze.

Of je nu wilt eten of afhalen, een franchise in een koffiehuis of café is aantrekkelijk voor mensen die niet bang zijn om hun eigen zaak te beginnen. De investeringskosten zijn relatief laag en er hoeven geen grote aantallen banen te worden gecreëerd. Bovendien is er relatief weinig voorraad nodig om te beginnen, net als de trainingsfasen, die eenvoudig zijn. Bovendien kun je dankzij de ondersteuning en hulp van de netwerkhoofden bij het opstarten en openen van een coffeeshopfranchise snel resultaten boeken. Coffeeshopfranchises zijn een geweldige manier om te beginnen in de restaurantbusiness, met groeipercentages van ongeveer 3,5%.

Waarom een coffeeshopfranchise beginnen?

Om een coffeeshopfranchise te openen, net als bij elke andere restaurantfranchise, moet je het leuk vinden om met klanten in contact te zijn. Deelnemen aan het avontuur van een franchisenemer betekent een speciale relatie met klanten willen ontwikkelen: hen willen adviseren, hen de beste producten van de beste koffies aanbieden, enz. Met de koffieshop, het restaurant

Weet je niet zeker welke thee- of koffiewinkel franchise je moet kiezen? Raadpleeg de lijst met beschikbare franchises en neem contact op met de netwerkhoofden door je te registreren op onze virtuele lounge. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over financieringsvereisten en de voorwaarden om franchisenemer te worden. Kies ten slotte een franchise die past bij je kapitaaluitgaven en zoek uit welke oplossingen er zijn voor het verkrijgen van extra financiële steun voor je franchise. financiering van je franchiseproject.

Afhankelijk van je budget en je voorkeuren,

kies uw cateringfranchise

en sluit je aan bij een netwerk zoals :

Welcome Franchise,
de beste manier om met een gerust hart franchisenemer te worden

Onze virtuele tentoonstelling helpt je bij je franchiseproject 24 uur per dag, 7 dagen per week! Alle restaurantfranchises zijn beschikbaar op dit innovatieve platform, evenals een schat aan inhoud om je te helpen meer te weten te komen over de merken die aan het werven zijn. Conferenties, webinars, merkpresentaties… Registreer nu om toegang te krijgen!

Met Welcome Franchise kun je in contact komen met restaurantprofessionals via chat of videoconferentie. Waar je ook bent in Frankrijk, ze kunnen je helpen met je onderzoek en je begeleiden bij het opzetten van je bedrijf. Deze persoonlijke aanpak zal je project op de juiste manier aanpakken.

Heb je al een merk in gedachten, maar wil je zeker weten dat het de juiste keuze is? Ben je verdwaald in de ruime keuze aan beschikbare merken en weet je niet welke franchise je moet kiezen?