vind de franchise die bij je past!

Jouw franchise
wonen en leven

De franchises in de woningsector, die profiteren van een sterke nationale bekendheid, vormen vandaag de dag een van de meest relevante opties om franchisenemer te worden.

Of het nu gaat om een carrièreswitch of een carrièreontwikkeling, of je nu wel of geen vakman of verkoper in de sector bent geweest, als je wilt starten met een franchise in de woning- en woonsector, de merken die op onze beurs aanwezig zijn, wachten op jou!

Een franchise openen
in de huisvestingssector

Van interieurontwerp tot de installatie van keukens of tuinstudio’s, van uitrusting tot meubels, de woningsector heeft nog nooit zo goed gepresteerd! Na lange periodes van lockdown hebben de Belgen het belang ingezien van goed zorg dragen voor hun huis. De franchises in woning en habitat blijven zich daarom vestigen door heel België en zijn actief op zoek naar gemotiveerde profielen die bereid zijn te investeren in deze voortdurend groeiende markt.

Neem vandaag nog contact op met experts in woning en habitat via Welcome Franchise via ons virtuele salon, toegankelijk van overal! Ben je klaar om te investeren in de woning- en habitatsector maar weet je nog niet voor welk merk je wilt werken? Maak je keuze uit de vele franchises in de woningsector:

Keukeninstallatie

Binneninrichting

Meubilair

Franchisenemer worden keukenontwerper

Onder de renovatieprojecten staan die met betrekking tot de inrichting en decoratie van de keuken bovenaan. Een open keuken naar de woonkamer, een geïntegreerde keuken, een make-over of een maatwerkcreatie, de keuken is een echte leefruimte. Terwijl vroeger alle keukens op elkaar leken omdat men bijvoorbeeld zijn meubels bij IKEA kocht, zijn de concepten tegenwoordig innovatief. Na de gezondheidscrisis en de lockdown hadden mensen behoefte aan meer comfort en verbetering van hun woning. De keukenfranchise-merken die zich kunnen onderscheiden, zijn dus diegenen die unieke concepten aanbieden en een sterke marktpositionering hebben.

Grote keukenfranchisegroepen, zoals de FBD-groep met de merken Ixina en Vanden Borre Kitchen, of de Reddy Cuisines-franchises, hebben grote mogelijkheden voor positionering. De woning- en habitatfranchises maken elke dag vooruitgang. Ver voor de meubelfranchises uit, vertegenwoordigen de keukenfranchises een veelbelovende markt. Tussen de vastgoedmarkt, die nog steeds een mooie toekomst voor zich heeft, en de kookprogramma’s die doen dromen van prachtige keukens, groeien de omzetten van keukenverkopers gestaag. Met de prijzen die toegankelijker worden, willen veel Belgen hun keukens vergroten en verbeteren door mooie meubels te kiezen en soms zelfs te kiezen voor een totale renovatie.

 

Hoe kies je een keukenfranchise?

 

Om keukenontwerper in franchise te worden, heb je bepaalde vaardigheden nodig, hoewel kennis van keukens niet essentieel is. Een sterk commercieel gevoel, nauwgezetheid, sterke managementvaardigheden, smaak voor decoratie, design en binnenhuisarchitectuur zijn noodzakelijk. Bovendien moet je een persoonlijke bijdrage leveren, instapkosten betalen en de mogelijkheid hebben om te investeren. De beste manier om je keukenfranchise te kiezen is om een merk te kiezen dat past bij jouw bijdrage past.

Starten met een decoratie- en meubelfranchise

Naast keukenfranchises kennen ook de franchises voor meubilair en interieurdecoratie een echte opleving. Toch is de markt zeer concurrerend. Hoewel sommige keukenfranchises ook complete meubelconcepten aanbieden, hebben de meubel- en/of decoratiefranchises te lijden onder de concurrentie van instapmodellen. Desondanks biedt de diversiteit van meubelfranchises ook een echte kans voor ontwikkeling voor iemand die nieuwe mogelijkheden wil ontdekken en een onderneming wil starten.

 

Welke stappen moeten worden genomen om een meubelfranchise te openen?

Naast de belangrijke stappen die alle franchisekandidaten moeten doorlopen om franchisenemer te worden of een meubelfranchise te openen, moet je aan bepaalde praktische voorwaarden voldoen:

  • Verbeter je verkooptechnieken: In zo’n specifieke sector moet je je expertise en inlevingsvermogen ontwikkelen. Het beste zou zijn om een bestaand verkoopprofiel te hebben.
  • Panden zoeken en inrichten: Controleer of de franchisegever die je wilt worden, je niet dwingt tot een bepaalde geografische locatie.
  • Plan je voorraden: Zorg ervoor dat je geen te grote financiële last creëert of de capaciteit van je magazijn overschrijdt.
  • Werf teams: Omring jezelf met mensen die gespecialiseerd zijn in interieurontwerp of decoratie, of die al in de meubelindustrie hebben gewerkt.
  • Een landingspagina maken: Naast de beschikbare producten is het ook essentieel om specifieke fittingen te benadrukken om ideeën te geven voor hun creatie.

Een franchise voor zwembaden opzetten

 

In de sector van woning- en habitatfranchises is het domein van zwembadbouwers en -constructeurs zeer succesvol. Wanneer particulieren een eigen huis kopen, maakt de aanleg van een zwembad vaak deel uit van de renovatie- of inrichtingswerken. Wat vroeger als een luxe werd beschouwd, is een zwembad tegenwoordig geen teken van rijkdom meer. De zwembadmarkt is sterk in opkomst en de franchise netwerken blijven zich ontwikkelen. Het openen van een zwembadfranchise kan markten openen in de bouwsector, zoals de aanleg van betonnen zwembaden, monoblok zwembaden of bovengrondse zwembaden. Deze markt kan ook diensten omvatten voor zwembadonderhoud, zoals filtersystemen, de aanleg van zwembaden en spa’s, of de bouw van schuren voor waterbehandelingsapparatuur.

Word franchisenemer als zwembadbouwer en -verkoper

Toevoegen aan een franchisenetwerk om zwembadbouwer te worden is een ware kans. Of het nu is om je eigen bedrijf te starten of om een professionele zwembadbouwactiviteit nieuw leven in te blazen, toetreden tot een zwembadfranchise stelt je in staat volledig te profiteren van de naamsbekendheid van de franchisegever. Bovendien biedt franchisenemer worden als zwembadbouwer ook de voordelen van opleidingen, vaardigheden en expertise van het netwerk. Het zijn juist de specifieke werkmethoden die de waarde van een merk bepalen.

 

Hoe kies je een merk om een zwembadfranchise te openen?

 

Om de juiste zwembadfranchise te kiezen, is het eerst belangrijk om een franchise te openen op basis van je investering. Vervolgens moet je informatie inwinnen over de ondersteuning die de franchise biedt, zoals opleiding, onderhoud en hulp bij het vinden van een locatie. Het is ook belangrijk om te kiezen op basis van de reputatie en de ouderdom van het merk. Daarna moet je de toelatingsvoorwaarden bekijken om kandidaat-franchisenemer te worden.

Voorbeeld van een toonaangevende zwembadfranchise

Een voorbeeld van een bekend merk is Desjoyaux zwembaden. Met een productie gevestigd in de Loire, beschikt het merk over een unieke productiefaciliteit in Europa. Met 3 tot 4 octrooien die elk jaar worden ingediend, zoals het eerste drijvende zwembad ter wereld in 2016, positioneert Desjoyaux zich echt als een leider in België en Frankrijk. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben ze de ambitie om hun wereldwijde expansie voort te zetten.

Ontdek Welcome Franchise, het beste platform om je project te ontwikkelen!

Welcome Franchise is een uniek virtueel beurs, 7 dagen per week beschikbaar! Gewijd aan franchise netwerken, stelt het je in staat om bedrijven te ontmoeten, hun specifieke kenmerken te ontdekken en te praten met professionals, allemaal vanuit het comfort van je huis. Het biedt je tijdwinst en vermindert je ecologische voetafdruk. Dit 100% digitale salon stelt je in staat om je franchiseproject te creëren, ontwikkelen of voltooien!

Registratie op onze website geeft je exclusieve toegang tot webinars en conferenties gehouden door franchisegevers! Ons platform stelt je ook in staat om deze video’s terug te kijken als je niet in staat was om het evenement bij te wonen tijdens de oorspronkelijke uitzending. Video’s die alle specificaties van de merken presenteren, zijn ook beschikbaar.

Heb je hulp nodig om er zeker van te zijn welk merk het beste bij je project past? Net als een datingsite, stelt onze matchmaking-tool je in staat om de franchises te vinden die het beste bij je passen: je hoeft alleen maar je criteria in te vullen, onze tool doet de rest!

Afhankelijk van je budget en je voorkeuren,
kies uw maison et habitat franchise en sluit je aan bij een merk zoals :

logo reddy cuisines

Wil je meer informatie over deze franchises?

FRANCHISENEMER WORDEN IS EENVOUDIG
met Welcome Franchise!

Ontdek al onze merken
in meer dan 150 bedrijfssectoren
7 dagen per week, 24 uur per dag, in onze virtuele beurs
om met een gerust hart franchisenemer te worden.

franchise-experts tot uw dienst!

Experts van al onze auto-, motor- en fietspartners staan klaar om je te begeleiden bij je zoektocht en je bij elke stap te ondersteunen bij het opzetten van je bedrijf.

Chatten en videoconferenties

De experts kunnen je persoonlijk uitleggen hoe hun merk werkt en je begeleiden om je te helpen je franchise met het volste vertrouwen te lanceren.

Een innovatieve matchmaking tool

Weet je niet tot welk merk je je moet wenden of wil je je project bevestigen? Gebruik onze matchmaking tool, die je in één oogopslag alle merken toont die bij jouw project passen.

Een hulpmiddel voor geofranchising

Je kunt ook onze tool voor geofranchising gebruiken om alle mogelijkheden in deze sector bij jou in de buurt te vinden.