Franchisenemers ontmoeten :
een essentiële stap
voordat je een franchise begint

Als toekomstige franchisenemer is het van vitaal belang om niet tevreden te zijn met alleen maar praten met de hoofden van het franchisenetwerk. Het is essentieel om te praten met de mensen die je toekomstige carrière dagelijks zullen leiden, zodat je een echt idee krijgt van hoe je leven als franchisenemer eruit zou kunnen zien. Vraag de merken op Welcome Franchise om je in contact te brengen met ondernemers die de sprong in franchise al hebben gewaagd!

Het belang van delen
tussen franchisenemers

Wie kan je beter adviseren over je project dan degenen die al dezelfde fasen hebben doorlopen als jij? Profiteren van de ervaring van ondernemers die franchisenemer zijn geworden, is essentieel om de samenhang van je project te valideren en vooral om je een voorproefje te geven van het dagelijkse leven dat je gaat ervaren.

Franchisenemers zullen in alle openheid met je kunnen praten over hun twijfels, hun moeilijkheden, maar ook hun successen en vooral over hoe de franchisegever hen heeft kunnen ondersteunen tijdens de verschillende fasen van het openen van de franchise.

De beste manier om rechtstreeks met franchisenemers te praten is door ze persoonlijk te bezoeken. Dus, zodra de franchisegever je het DIP (precontractueel informatiedocument) geeft, aarzel dan niet om een lijst te vragen van alle franchisenemers in jouw regio. Beperk je echter niet alleen tot de selectie van de franchisegever; aarzel niet om nog een paar verkooppunten te selecteren om zelf te bezoeken.

Een rapport opstellen

Je krijgt niet alleen feedback van franchisenemers, maar door rechtstreeks ter plaatse te praten krijg je ook snel inzicht in hoe het netwerk in het algemeen werkt. Er zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Het onthaal van de franchisenemer: is hij of zij bereid om je feedback en advies te geven of met je te praten over het netwerk? Of is het eerder bestand tegen uitwisseling?
  • Groepsevenementen: zijn het er veel? Doen franchisenemers regelmatig mee?
  • De staat van de berdijfsruimtes: zijn ze goed onderhouden en beheert?

Door rechtstreeks met franchisenemers te praten, kun je leren van hun ervaringen en krijg je een algemeen idee van hoe het netwerk werkt. Bezoek de virtuele showroom van Welcome Franchise om alle franchisegevers in de netwerken te ontmoeten en aarzel niet om hen vragen te stellen over het openen van je eigen franchise!

Bekijk voor meer informatie ons exclusieve webinar over uitwisselingen tussen franchisenemers.

aanbevolen exposanten

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!