Je franchise kiezen afhankelijk
van uw financiële inbreng

Het openen van een franchise biedt veel voordelen, maar vereist in het begin meer financiële middelen dan een traditionele onderneming. Het is zelfs zo dat een kapitaalinbreng en een instapbedrag essentieel zijn als je een franchise wilt lanceren. Met Welcome Franchise kun je je merk selecteren op basis van je bijdrage.

Persoonlijke financiële inbreng :
een must voor het openen van een franchise

Een eigen bijdrage is essentieel voor het opstarten van een franchise. Dit bedrag ligt meestal tussen €5.000 en €500.000 en dekt een aantal opstartkosten, die kunnen variëren afhankelijk van de franchisegever. De bijdrage kan worden gebruikt om communicatiekosten te betalen, de kosten voor het opzetten van de juridische structuur, de aankoop van aandelen indien nodig, of andere kosten die worden gemaakt bij het opstarten van je bedrijf.

Daarnaast is er een initiële franchisevergoeding. Dit bedrag, vastgesteld door de franchisegever, geeft de franchisenemer toegang tot zijn merk en knowhow.

Aangezien de toekomstige franchisenemer deze bijdrage moet leveren zonder een lening af te sluiten, is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld hij of zij kan opbrengen. Dit geld komt meestal uit het eigen vermogen van de ondernemer, maar kan ook worden aangevuld met subsidies, een bedrijfsspaarplan of investeringen van andere ondernemers.

Vind je franchisegever op basis van 
jouw bijdrage met Welcome Franchise

Afhankelijk van je investeringscapaciteit kan je dus gedwongen zijn om het ene merk boven het andere te verkiezen. Als je niet veel geld tot je beschikking hebt, kun je het beste een franchiseverlener kiezen met een lage investering en een lage instapvergoeding. Zo beperk je je opstartkosten en kun je toch je bedrijf starten!

Om je hierbij te helpen, kun je bij Les Rencontres Digitales de la Franchise merken selecteren op basis van de omvang van je investering. Dankzij onze virtuele tentoonstelling en onze matchmakingtool vind je sneller franchisegevers die aan jouw verwachtingen en investeringscapaciteit voldoen. Neem rechtstreeks contact met ze op via chat of videoconferentie en bespreek je project met de merkexperts.

aanbevolen exposanten

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!