Wil je een franchise openen?

Een franchise openen :
naar een nieuwe professionele toekomst

Zit je midden in een professionele omschakeling of ben je op zoek naar een nieuwe richting in je carrière? Waarom ga je niet in franchising? Het openen van een franchise is de ideale manier om je eigen baas te worden zonder vanaf nul te hoeven beginnen en biedt veel voordelen, zowel voor franchisegevers als voor franchisenemers.

Een franchise openen,
voor een zorgeloze start van uw bedrijf

Het openen van een franchise is een kans voor elke professional om een eigen winkel of agentschap te hebben, terwijl de risico’s die gepaard gaan met het opstarten van hun bedrijf worden beperkt. Door franchisenemer te worden kun je profiteren van de reputatie van een groep of merk, waardoor het gemakkelijker wordt om je project te lanceren.

De interne processen zijn al gecreëerd, het merkimago en de communicatiestrategie zijn uitgerold en het enige wat je nog moet doen is je vestigen in de regio van je keuze.

Door te profiteren van de steun van een bestaande groep, sta je er niet alleen voor bij het managen van je start-up, wat soms erg ingewikkeld kan zijn bij het opzetten van een traditioneel bedrijf.

Op deze manier kun je met franchising meer omzet genereren in minder tijd. Dit zou elke projecteigenaar moeten geruststellen!

Hoe
een franchise openen?

Hoewel een franchise minder beperkend is dan het openen van een bedrijf als zelfstandige, moet je er goed over nadenken om de contouren van je project goed te definiëren. Dus voordat je stappen onderneemt, moet je beslissen in welke sector je je bedrijf wilt starten en in welke regio. Merk op dat sommige merken niet akkoord zullen gaan met het openen van een franchise in een te kleine stad, als ze denken dat je winkel op de lange termijn niet winstgevend genoeg zal zijn.

Je moet ook goed naar je budget kijken. Welk maximaal royaltypercentage ben je bereid te betalen en hoeveel persoonlijk kapitaal heb je beschikbaar om je project te lanceren?

Wil je ook je eigen winkel beginnen of een bestaande franchise overnemen?

Tot slot zijn niet alle franchises even winstgevend, afhankelijk van hun sector. Het is daarom essentieel om je verkoopdoelen te bepalen voordat je een verkoper kiest.

Al deze factoren zijn cruciaal om je te helpen de juiste franchise te vinden en aan een lucratief project te beginnen.

Het is echter belangrijk dat je keuze voor een verkoper in de eerste plaats gebaseerd is op de waarden die bij jou passen. Wanneer je een franchise opent, draag je op je beurt de kleuren van een groep of merk, dus het is van vitaal belang dat je de waarden van het merk waar je je bij aansluit volledig omarmt!

Een franchise openen
met Welkom Franchise

Dankzij onze virtuele beurs Welcome Franchise, hebben we ervoor gekozen om alle toekomstige franchisenemers te ondersteunen die op zoek zijn naar een merk om hen te helpen bij het opzetten van hun eigen bedrijf.

Door al onze merken te ontdekken, kun je gemakkelijker je franchisenetwerk kiezen, rechtstreeks informatie krijgen van de merken, al je vragen stellen en profiteren van persoonlijke ondersteuning om je franchise te openen en er met een gerust hart een succes van te maken.

De merkexperts kunnen je advies geven over alle belangrijke stappen bij het openen van een franchise en live vertellen over de waarden van hun bedrijf.

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!