Uw franchiseprolect
financieren

Wat je franchiseproject ook is, de financieringskwestie komt al snel aan de orde.

Van de bijdrage tot de financieringsaanvragen, Welcome Franchise beschrijft in detail de stappen die nodig zijn om je project te financieren.

Een lening verkrijgen voor
een franchise starten

Ook al vragen niet alle merken hetzelfde bedrag, toch is een aanbetaling essentieel als je franchisenemer wilt worden. Het is handig om de verschillende kosten te dekken die komen kijken bij het openen van je winkel en het vormt ook een basis voor het aanvragen van financiering bij banken.

Dit bedrag bestaat meestal uit het spaargeld van de toekomstige franchisenemer, maar kan ook afkomstig zijn van een of meer partners, steun van familie, participatieve financiering of verschillende subsidies en toelagen.

Afhankelijk van het merk moet je tussen €5.000 en €500.000 bijdragen. Daarbij komt, indien van toepassing, het bedrag van de toetredingsvergoeding, die de franchisenemer toegang geeft tot alle ervaring en knowhow van de franchisegever.

De financieringsmarkt veroveren:
een breed scala aan ondersteuning voor startende ondernemingen

Ondanks wat je misschien denkt, zijn er veel organisaties die ondernemers willen ondersteunen. De belangrijkste zijn :

Investeringskrediet

Investeringskrediet is een speciale zakelijke lening waarmee je kunt investeren in apparatuur, onroerend goed, voertuigen en alle andere aankopen die je nodig hebt om je bedrijf op te zetten.

Dit type lening wordt voornamelijk aangeboden door banken en professionele makelaars.

Microkrediet

Microkrediet is een sociale lening waarmee je een klein bedrag kunt lenen. Een aantal organisaties biedt microleningen voor startende ondernemers, waaronder :

    • Crédal: Crédal is een sociale kredietorganisatie die actief is in Wallonië en Brussel en leningen aanbiedt aan ondernemers die geen toegang hebben tot de traditionele financieringskanalen.
    • Hefboom: Hefboom is een organisatie in Vlaanderen die op een vergelijkbare manier werkt als Crédal.
    • microStart: microStart is een microfinancieringsinstelling die leningen tot €25.000,00 aanbiedt aan mensen die hun eigen bedrijf willen starten.
    • Startlening : Startlening is een lening die in het Vlaamse Gewest wordt aangeboden aan mensen die een bedrijf willen opstarten. Je kunt tot €100.000,00 lenen tegen gunstige voorwaarden.Starteo-lening

De Starteo-lening

stelt je in staat om je bedrijf te starten door een bestaand bedrijf over te nemen. Je kunt tot €750.000,00 lenen tegen een aantrekkelijk tarief.

Merk echter op dat de Starteo-lening alleen wordt verstrekt als aanvulling op een banklening.

Conventioneel krediet

Als je over voldoende middelen beschikt, kun je natuurlijk een conventionele lening aanvragen bij de bank van je keuze.

Leasing

Als je niet over voldoende middelen beschikt, zijn er nu steeds meer financieringsoplossingen voor apparatuur beschikbaar. Leasen geeft je toegang tot nieuwe apparatuur in kleine maandelijkse termijnen.

Heb je vragen over de financiering van je franchiseproject? Ontdek de virtuele tentoonstelling Welcome Franchise en praat rechtstreeks met de experts van de merken van je keuze.

aanbevolen exposanten

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!