Franchisenemer worden :
de belangrijkste stappen

Het openen van een franchise is niet bijzonder ingewikkeld, maar je moet wel een aantal stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat je project goed in elkaar zit. Welcome Franchise leidt je door de belangrijkste fasen van het openen van je franchise.

Een franchise openen
in 6 stappen

1. Definieer duidelijk je motivatie en verwachtingen voor dit project
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om je verwachtingen en motivaties te inventariseren voordat je aan je project begint. Dit zal je helpen om je te richten op de merken die bij je passen en ervoor zorgen dat je de juiste carrièrekeuze maakt.

2. Het identificeren van je sterke en zwakke punten en het opmaken van de balans houdt ook meer persoonlijke introspectie in. Dit zal je vertellen of je over alle vaardigheden beschikt die je nodig hebt, of dat je verdere opleidingen moet volgen om de kennis te verwerven die je mist.

3. Bepaal je bedrijfssector

Zodra je je persoonlijke en professionele verwachtingen hebt bepaald, kun je de sector of sectoren kiezen die je het meest aanspreken. Om dit te doen, moet je rekening houden met je affiniteiten, maar ook een bloeiende markt selecteren om het succes van je franchise te verzekeren.

4. Stel je ondernemingsplan op

Het opstellen van een ondernemingsplan geeft je een beter beeld van je toekomstige klantenkring en concurrenten, helpt je bij het opstellen van een financieringsplan en bepaalt je werkelijke behoeften op dit gebied. Dit geeft je een duidelijker beeld van je project en helpt je om je staande te houden tegenover een bank als je financiering aanvraagt.

5. Kies je franchisegever

Om te weten welke franchisegever je moet kiezen, is het essentieel om de manier waarop ze werken te bestuderen, evenals de knowhow en interpersoonlijke vaardigheden die ze zullen bieden gedurende de looptijd van je overeenkomst. De waarden moeten perfect overeenkomen met die van jezelf.

6. Selecteer uw locatie

Ook hier moet de locatie zorgvuldig worden overwogen om ervoor te zorgen dat er voldoende voetgangers zijn en dat de concurrentie niet te dichtbij is. Pas echter op dat franchisegevers niet zullen instemmen met een vestiging op een locatie die te afgelegen is en misschien niet zo succesvol is als verwacht.

Als al deze stappen zijn doorlopen, hoef je alleen nog maar je contract te tekenen met de franchiseverlener van je keuze. Je moet alle clausules van je overeenkomst bepalen en je wettelijke status kiezen. Nu hoef je alleen nog maar je franchise te openen!

Op de beurs vind je conferenties over de 6 belangrijkste stappen naar succes in franchising!

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!