Franchising is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het bestaat uit een overeenkomst tussen een bedrijf genaamd de “franchisegever”, die een ander bedrijf genaamd de “franchisenemer” toestaat zijn merk, producten of diensten te exploiteren om ze op de markt te brengen.

Welcome Franchise legt in detail uit hoe een franchise werkt.

De criteria voor
een franchise openen

Er moet aan een aantal criteria worden voldaan voordat een franchise kan worden geopend, zowel voor de franchisegever als voor de franchisenemer. Het is daarom essentieel dat de volgende afspraken nauwgezet worden nageleefd:

  • Er moet een gemeenschappelijk teken of merknaam worden gebruikt
  • De presentatie van het pand of vervoermiddel moet uniform zijn
  • De franchisegever verplicht zich tot het doorgeven van knowhow en voortdurende ondersteuning aan de franchisenemer gedurende de looptijd van de overeenkomst.
  • In theorie moeten franchisegevers de levensvatbaarheid van hun bedrijf minstens 3 jaar hebben kunnen testen in 3 proefverkooppunten voordat ze franchises kunnen creëren.

Het principe van franchising kan heel eenvoudig worden samengevat: de ondernemer kiest een concept via een merknaam en gaat aan de slag om het succes van dat merk te reproduceren door een nieuwe winkel te openen naar het imago van het bedrijf. In zekere zin koopt de franchisenemer het recht om te profiteren van de ervaring van een merk en om de reputatie ervan te gebruiken om zijn eigen bedrijf te ontwikkelen.

De franchise :
een bron van succes voor zowel franchisegever als franchisenemer

Deze techniek is voordelig voor zowel de franchisegever, die zijn bedrijf kan ontwikkelen in gebieden die verder weg liggen van zijn hoofdkantoor tegen lagere kosten, als voor de franchisenemer, die zijn eigen bedrijf kan openen zonder vanaf nul te hoeven beginnen.

Franchising is daarom een bron van ontwikkeling voor de franchisenemer, die profiteert van de ervaring en reputatie van een merknaam, en voor de franchisegever, die goed gebruik maakt van de kennis van de franchisenemer van de regio en de lokale klantenkring.

Met Welcome Franchise vind je al onze merken in onze virtuele beurs. Praat persoonlijk met ze en profiteer van persoonlijke ondersteuning om je te helpen je franchise gemakkelijk te openen.

aanbevolen exposanten

Ben je als franchiseverlener geïnteresseerd in een stand op de beurs?
Neem vandaag nog contact met ons op!